Významné investice

Pardubického kraje

Speciálně sledované stavby v realizaci

Dokončené speciálně sledované stavby

Dopravní stavby

Kultura

Zdravotnictví

Školství

Sociální věci

Veřejná prostranství

Úvodní slovo hejtmana:

Na následujících stránkách Vám představujeme výběr z nejvýznamnějších investic Pardubického kraje. Tyto stavby platí kraj ze svého rozpočtu i z peněz z evropských fondů, které se snažíme využít v maximální míře. Čerpání dotací z EU je jedinečnou a neopakovatelnou příležitostí, jak realizovat investice, na které bychom jinak čekali dlouhé roky nebo se jich možná nedočkali vůbec.

Zásadní je, umět je investovat co nejefektivněji. Společným jmenovatelem těchto investic by měla být tedy především kvalita a jí odpovídající náklady.

Jsem proto rád, že právě tady můžeme předvést, jak umíme peníze z našeho rozpočtu i z evropských fondů využívat.

JUDr. Martin Netolický, Ph.D.
hejtman Pardubického kraje

Úvodní slovo náměstka hejtmana:

Pardubický kraj jako instituce státní správy a samosprávy působí už více než dvacet let a jeho činnost je nepřehlédnutelná na rozvoji veřejné infrastruktury v oblastech zdravotnictví, školství, dopravy, sociální péče i kultury.

Žijeme v přelomové době, kdy můžeme řadu let profitovat z našeho členství v Evropské unii. To nám pomáhá i v současnosti, kdy potřebujeme překonat stagnaci ekonomiky z důvodů pandemie. Proto jsem rád, že se v této složité době daří nejen pokračovat v probíhajících stavbách, ale i zahajovat nové.

Nabízíme vám zde přehled velkých staveb v našem kraji, které byly nedávno dokončeny, které jsou rozestavěné a které by měly v nejbližší době být zahájeny.

Ing. Roman Línek, MBA
náměstek hejtmana Pardubického kraje pro investice a kulturu